Pertek İlçesine 10 Bin Lavanta Ekildi

Pertek Belediyesi ilçenin tanıtımı için ilçede belirlenen 5 dekarlık alana 4 günlük bir çalışmayla 10 bin lavanta ekildiğini bildirildi.

Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyenin tanıtımı için bir dizi proje hazırladıklarını ve hayata geçirmeye başladıklarını söyledi.

İlçenin daha modern ve yaşanılabilir yer haline getirilebilmesi, daha yeşil görünüme kavuşturulması için yeşil alanların çoğaltmaya çalıştıklarını belirten Alan, "İlçemizde belirlediğimiz bir alana ilk etapta 4500 metrekaresinde sulu, 500 metrekaresinde de susuz yetiştirilmek üzere 8 kadının çalışmasıyla 4 günde 10 bin lavanta ekimi yaptık." dedi.

Lavantanın hem ekonomik değerinin olduğunu hem de yetiştiği alanda güzel görsel oluşturduğunu vurgulayan Alan, şunları söyledi:

"Lavanta yetiştirilen bölgeler son yıllarda turizm açısından da özellikle fotoğrafçıların ilgi odağı oluyor. Biz bu amaçla ilçemizin tanıtımına bir nebze katkı sağlamak için ilçemizin girişinde görseli en güzel olabilecek Keban Baraj Gölü kıyısında, Pertek kalesini de gören hakim bir tepeye lavanta ekimi gerçekleştirdik. Lavantalar çiçek açtığında ortaya çıkarak görsel fotoğrafçılara, doğaseverlere ve ilçemize gelen ziyaretçilerimize güzel görüntüler sunacak. İlçemiz lavantalarla da anılır hale gelecek. Ayrıca bilindiği gibi lavantadan elde edilen yağ, ekonomik olarak en değerli yağlar arasında bulunuyor. Bu yağdan parfüm, ilaç, sabun başta olmak üzere pek çok alanda tercih ediliyor. Buradan da belediyemize bir gelir elde etmeyi planlıyoruz."

Alan, lavanta yağından belediyenin elde edeceği gelirle vatandaşlara sosyal projeler yapacaklarını ve destek sunacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA