Ereğli'den Kısa Kısa

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 200 engelli aileye ramazan kumanyası yardımında bulunuldu.

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği'nde gerçekleştirilen dağıtım töreninde, 200 engelli aileye ramazan kumanyası yardımı dağıtımının gerçekleştirildiğini söyledi.

Engellilerin sorunlarını çözüme kavuşturma, yaşamlarını kolaylaştırma adına çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatan Çorumluoğlu, kapılarının her zaman açık olduğunu belirtti.

Dernek başkanı İsmail Şentürk de Kaymakam Çorumluoğlu ve ilçe protokolünün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 200 engelli aileye ramazan kumanya yardımlarının sorunsuz olarak tesliminin gerçekleştirildiğini kaydetti.

- Ereğli'de kortej ve konser düzenlenecek

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılı nedeniyle ilçe genelinde kortej ve konser etkinliği düzenlendiğini bildirdi.

Posbıyık, yazılı açıklamasında, 19 Mayıs ruhunu sonsuza kadar yaşamak ve yaşatmak için hazır olduklarını bu anlamda ilçede pazar akşamı etkinlikler gerçekleştirileceğini belirtti.

Tüm bölge halkını etkinliklere davet eden Posbıyık, şunları kaydetti:

"Hazırlıklarımız tamam. Saat 22.00'de Bağlık Karakolu önünden başlayacak 100. yıl yürüyüşü sonrası Atatürk Anıtı önünde İrem Derici konseri gerçekleştirilecektir. Tüm vatandaşlarımızı, bölge halkımızı ortak olmaya davet ediyorum. Pazar akşamı düzenleyeceğimiz kortej ve konser sırasında ayrıca çeşitli sürprizlerimiz olacak. Ata'mızın 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. yılında 19 Mayıs ruhunu sonsuza kadar yaşamak ve yaşatmak için Ereğli olarak hazırız."

- Tarihi varagel turizme kazandırılacak

Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vali Erdoğan Bektaş ve Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'nun da aralarında bulunduğu heyetin 1880'li yıllarda yapıldığı tahmin edilen TTK'ya ait varagelin (eğimli arazilerde vagonların çift yönlü taşındığı nakliyat yolu) çalıştığı alanda incelemelerde bulunmasının beldede büyük heyecan oluşturduğunu söyledi.

Varagel başta olmak üzere bölgedeki önemli değerlerin ülke turizmine kazandırılması gerektiğini anlatan Aydın, "Bu doğrultuda bölgemizde yapılan incelemeler ve olumlu gelişmeler bizleri son derece mutlu etti. Varagel ve kuruma ait eski binalar tarihimiz açısından son derece önemli. Kömür ve insan ve kömür naklinin ilk yapıldığı varagel sistemini tüm dünyaya tanıtmamız gerekir. Heyecanla gelişmeleri takip ediyoruz. Başlatılan çalışmaların olumlu sonuçlar ortaya koyacağına da inanıyoruz. Gerek bölgemiz gerekse ülke turizmi açısından bu alanların turizme kazandırılmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA