Örümcek Adamlar Grand Pera Cercle D'orient'e Tırmandı

Merlin Entertainments Türkiye Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner: 'İnsanlar burada bunu görmek istiyordu. Biz de getirdik ve böyle keyifli bir figürümüz oldu. (Örümcek Adam'ın) New York'ta gökdelenlere tırmanırken ilk filmde yaptığı bir hareket vardı. Onu resmettik' 'İsteyenler, buraya gelip figürle fotoğraf da çektirebilirler. Bu figürümüz Viyana'daki merkezimiz için üretilmişti. Oradan istedik ve figür bizim oldu. Burada kalacak'

Örümcek Adamlar Grand Pera Cercle D'orient'e Tırmandı
"Örümcek Adam" kostümlü kişiler, Madame Tussauds İstanbul için Viyana'dan getirilen Örümcek Adam figürünün tanıtımı için Beyoğlu'ndaki Grand Pera Cercle d'Orient binasına tırmandı.

Marvel Comics tarafından 1962'de bir çizgi karakter olarak yaratılan ve beyaz perdeye uyarlanmasının ardından dünya çapında ilgi gören "Örümcek Adam" karakteri, düzenlenen etkinliğin ardından Madame Tussauds İstanbul'daki figürler arasına katıldı.

Kurgusal süper kahramanlardan biri haline gelen Örümcek Adam'ın balmumu figürünün tanıtımı amacıyla iple erişi sporcuları Yalçın Söylemez ile Cenk Levi ipler üzerinde, Beyoğlu'ndaki Grand Pera Cercle d'Orient tırmanış gerçekleştirdi.

Merlin Entertainments Türkiye Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner, AA muhabirine yaptığı açıklamada 250 yıllık tarihe sahip dünyaca ünlü balmumu müzesi Madame Tussauds'nun İstanbul'daki merkezinin 2016'da açıldığını belirterek, "2016'da 59 figürle başladığımız ev sahipliğine şu an 72 figürle devam ediyoruz. İnşallah bu sayıyı arttıracağız. Hem İstanbullulara hem diğer şehirlerden gelen misafirlerimize hizmet vermekten çok mutluluk duyuyoruz." dedi.

Turizm sezonunun açıldığına ve merkeze turistlerin yoğun ilgi gösterdiğine işaret eden Suner, Örümcek Adam özel etkinliğine başta çocuklar olmak üzere caddeden geçmekte olanların yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.

Sarper Hilmi Suner, en bilindik duruşuyla hazırlanan Örümcek Adam figürünün merkezde sergilenmeye başladığını kaydederek, "İsteyenler, buraya gelip figürle fotoğraf da çektirebilirler. Bu figürümüz Viyana'daki merkezimiz için üretilmişti. Oradan istedik ve figür bizim oldu. Burada kalacak." ifadelerini kullandı.

Örümcek Adam karakterinin sinemaya uyarlanmasının ardından gördüğü ilgiye de değinen Suner, "İnsanlar burada bunu görmek istiyordu. Biz de getirdik ve böyle keyifli bir figürümüz oldu. (Örümcek Adam'ın) New York'ta gökdelenlere tırmanırken ilk filmde yaptığı bir hareket vardı. Onu resmettik." diye konuştu.

Suner, figürde yaklaşık 120 kilogram balmumunun yanı sıra bazı bölgelerde fiberglass kullanıldığını söyleyerek, "Gördüğünüz bu duvarın arkasında ciddi bir konstrüksiyon var, güvenlik için. Üstüne çıkıp sallanabilirsiniz. Müthiş bir konstrüksiyon yapıldı. Dolayısıyla çok rahat bir şekilde duruyor ama biz bunun için bayağı uğraştık. dedi.

Madame Tussauds İstanbul'da, Mustafa Kemal Atatürk, Tansu Çiller, Mevlana, Angelina Jolie, Brad Pitt, Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ, Justin Bieber, Beyonce, Michael Jackson'ın da aralarında bulunduğu müzikten sinemaya, spordan devlet yöneticilerine ünlü ve önemli isimlerin figürleri görülebilir.
Kaynak: AA