Viranşehir'de 'Kardeşlik Sofrası'

Kaymakamlık ve belediye tarafından düzenlenen 'Kardeşlik Sofrası'nda yüzlerce vatandaş birlikte iftar yaptı.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde kaymakamlık ve belediye tarafından düzenlenen "Kardeşlik Sofrası"nda yüzlerce vatandaş birlikte iftar yaptı.

Dumlupınar İlkokulu bahçesinde düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim okundu dua edildi.

Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci, burada yaptığı konuşmada, Kardeşlik Sofrası'nın hayırlara vesile olmasını temenni ederek ramazan ayının önemine vurgu yaptı.

Ramazan ayı boyunca her cuma "Kardeşlik Sofrası"nı kuracaklarını ifade eden Dereci, halkla iftar sofrasında bütünleşeceklerini söyledi.

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ise ramazan ayının maneviyatına dikkati çekerek, halkla beraber aynı sofrada iftar yapmanın sevinci içerisinde olduklarını belirtti. Ramazanda fakir ve yardıma muhtaç ailelere gıda yardımında da bulunacaklarını bildiren Ekinci, "Çat kapı yaparak ramazan ayı boyunca halkımızla bütünleşip, iftar sofralarında bir araya gelip kucaklaşacağız. Ramazan ayının güzelliğini, bereketini ve maneviyatını aynı sofrada hep beraber yaşayacağız. Bu tür organizasyonlar dayanışmayı ve kaynaşmayı artırırken birlik ve beraberliğimizi de güçlendiriyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Kamil Oktay’ın ettiği duanın ardından davetliler oruçlarını açtı.
Kaynak: AA