'Dyned İngilizce Dil Eğitimi Sistemi' Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi projesinde başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi.

Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen törende konuşan DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Avrupa CEO'su Mehmet Bayraktaroğlu, DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi projesinin 13 yıldır dünyanın en büyük eğitim projesi olduğunu söyledi.

DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi projesinin gelişmesinde öğretmenlerin büyük emekleri olduğunu aktaran Bayraktaroğlu, Bursa'nın bu konudaki başarısına dikkate çekti.

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, iletişimin en belirgin vasfının dil olduğunu belirterek, "Günümüz dünyasında artık komşuluk kavramı da değişmeye başladı. Coğrafi sınırlar elbette var ancak yanımızdaki komşunun en yakını biz değil de dünyanın diğer ucunda bizim tanımadığımız bir başka komşu olabiliyor. Bu nedenle dil önemli." dedi.

Dülger, DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi'ne kayıtlı öğrenci sayısının her geçen gün artığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geçen yıl 115 bin kayıtlı öğrencimiz olmuş sistemde ve öğrencilerimiz DynEd'i 200 bin saat kullanmış. Bu yıl sayı 180 bin oldu. DynEd kullanma saatimiz 600 binleri buldu. Bize kayıtlı olan her öğrenci 'girsin en azından sayıyı artıralım' algısıyla hareket etmedik. 'DynEd'e dahil olsunlar ve aktif olarak kullansınlar, kendileri için faydalı olsun' düşüncesi bizim en önemli düsturumuz oldu. Seneye bu sayıyı da aşacağız."

Konuşmaların ardından ilkokul ve ortaokul düzeyinde dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler ve başarı belgelerini verildi.

Kaynak: AA