Manisa'da Bilim Şenliğine Yoğun İlgi

Manisa Bilim ve Sanat Merkezi’nin (BİLSEM) "Haydi Şenliğe Koştur, Oyna, Öğren, Oluştur!" sloganıyla düzenlediği bilim şenliği Manisalılardan yoğun ilgi gördü.

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri 2018/2 Çağrı Dönemi kapsamında Manisa BİLSEM bahçesinde yapılan şenlik, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Şehzadeler ve Yunusemre belediyeleri, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Manisa Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından desteklendi.

Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı şenlikte, yapılan uygulamalarla şenliğe ilgi gösteren öğrencilere ve katılımcılara, yaşayarak öğrenecekleri etkinlikler sunuldu.

Manisa Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Özgür Emeksiz, yaptığı açıklamada, 18 akademisyen, 37 öğretmen ve 20 üniversite öğrencisinin yer aldığı şenlikte, 70 farklı etkinlikle, binlerce öğrenciyi bilimin ve sanatın renkli ve heyecan dolu dünyası ile buluşturmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Tiyatro, zeka oyunları, robotik ve kodlama atölyeleri ve tanıtım stantları, gör-geç etkinlikler, bilim şovları ve bilim söyleşilerinin yer aldığı toplam 70 farklı etkinliğin yer aldığı şenlik, yarın sona erecek.

Kaynak: AA