- Vali Hüseyin Aksoy Açıklaması

'2019 Kocaeli İstihdam Fuarı kapsamında fuarımızı 54 bin 382 kişi ziyaret etmiştir'.

KOCAELİ - Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “Geçtiğimiz günlerde yaptığımız 2019 İstihdam Fuarı kapsamında fuarımızı 54 bin 382 kişi ziyaret etmiştir. 200 stant kuruldu, 137 firma katıldı ve 1827 staj başvurusu alınmıştır. 37 bin 800 kişi de iş başvurusunda bulunmuştur.” dedi.

Kocaeli Valiliği Karamürsel Alp Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2019 yılı 2. dönem toplantısında konuşan Vali Aksoy, İŞKUR Müdürlüğü aracılığıyla istihdamın geliştirilmesi ve bölgede nitelikli elemanların oluşturulması adına yürütülen önemli çalışmalar olduğunu belirtti.

Bugün bu kapsamda istihdam ve mesleki eğitim kurulunun 2019 yılı 2. dönem toplantısını gerçekleştirdiklerini ifade eden Aksoy, "İŞKUR’un yürüttüğü çalışmalar ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün alan ve dallarla ilgili yeni öneri konularını gündemimize alarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Suat Yıldız, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve kurul üyeleri katıldı.

Kaynak: AA