'Muş Olimpiyatları' Devam Ediyor

Muş Valiliği ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce sportif faaliyetlerin artırılması amacıyla düzenlenen "Muş Olimpiyatları" kapsamında bisiklet yarışı düzenlendi.

Sporun tabana yayılması, spor alt yapısının güçlendirilmesi ve Muş'un spor kenti olması amacıyla düzenlenen etkinlik sürüyor.

Bu kapsamda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen öğrenci ve vatandaşlar, bisikletleriyle İstasyon Caddesi'ndeki 2 kilometrelik parkurda derece almak için yarıştı.

Belediye Başkanlığı binası önünde son bulan yarışta 12 yaşındaki 4. sınıf öğrencisi Yasin Özden birinci oldu.

Özden ve dereceye girenlere ödülleri verildi.

Gençlik ve Spor Müdürü Emrullah Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin Valilik himayesinde 23 Nisan'da başladığını belirterek, "Muş'un her yerinde sportif faaliyetler olacak. Bunlardan birini de bugün bisiklet yarışı. Bu spor tabana yayılırsa çok geniş kitlelere ulaşabilir. Muş Olimpiyatlarını geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. " dedi.

Birinci olan Özden de heyecanlı ve mutlu olduğunu dile getirerek, "Yarış yaptık ve birinci oldum. İlk defa yarışa katıldım. Kupa ve madalya aldım. Sevincimi kardeşimle paylaştım. Düzenleyenlere de teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Muş Bisiklet Derneği üyesi Mehmet Sezgin ise bu etkinliklerin her sene yapılmasını istediklerini ifade etti.

Kaynak: AA