ÇÜ'de Bahar Şenliği Başladı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) tarafından bu sene 27. kez düzenlenen bahar şenliği başladı.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, rektör yardımcıları ve çok sayıda fakülte ile yüksekokul yöneticileri, öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımıyla, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Büyükşehir Belediyesi bando takımı eşliğinde saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, katılımcılar bahar şenliği kortejiyle rektörlük binası önünden şenlik alanına yürüdü.

Kibar, açılış konuşmasında, şenlikte müzik, söyleşi, atölye çalışmaları, tiyatro gösterileri, konserler, sportif aktiviteleri ile kültür, sanat ve spor dolu üç gün yaşanacağını belirtti.

Şenlikle, öğrencilerin tüm yılın yorgunluğunu atacağını, doyasıya eğleneceğini, eğlenirken kendini de geliştireceğini bildiren Kibar, "Hafızanızda üniversitenize ait güzel anılar bırakacak bir etkinlik olarak bu şenliği planladık. Bu şenlik kapsamında, alanında yetkin akademisyen ve yazarları, ünlü sanatçıları üniversitemize davet ettik ve böylece girişimcilikten eğitime, psikolojiden sanata kadar birçok konuğumuz siz öğrencilerimizle bir araya gelecek." ifadesini kullandı.

Kibar'ın konuşmasının ardından ÇÜ öğrencileri dans ve cimnastik ve halk oyunları gösterisi ile "grafiti" performansı sahneledi.

Şenlik, 3 gün sürecek.

Kaynak: AA