Öğrencilerden Çevre Bilinci Sergisi

Çocuklarda çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla uygulanan EkoOkullar Programı kapsamında 'Ankara EkoOkulları 9. Resim ve Fotoğraf Sergisi' açıldı TÜRÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Erol Güngör: 'Bu tür etkinlikler çocuklarda çevrenin korunması yönünde bilinç oluşturulmasında ve çocukların çevreye duyarlı bireyler olarak yetiştirilmesinde etkili oluyor'

Çocuklarda çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla uygulanan Eko-Okullar Programı kapsamında "Ankara Eko-Okulları 9. Resim ve Fotoğraf Sergisi" düzenlendi.

TÜRÇEV koordinasyonunda, bu yıl "Dünyayı Paylaştığımız Canlılar" temasıyla Cer Modern'de düzenlenen sergide, 50 okuldan anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin çalışmaları yer aldı.

TÜRÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Erol Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eko-Okullar Programı kapsamında öğrencilerin çevre duyarlılığının geliştirilmesi için okullarda çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirterek fotoğraf ve resim sergisinin de bunlardan biri olduğunu söyledi.

Sağlıklı çevrenin sürdürülebilir olmasının yolunun çocuklara bu konuda farkındalık kazandırılmasından geçtiğini vurgulayan Güngör, "Bu tür etkinlikler çocuklarda çevrenin korunması yönünde bilinç oluşturulmasında ve çocukların çevreye duyarlı bireyler olarak yetiştirilmesinde etkili oluyor." dedi.

Eko-Okullar Programı Ulusal Koordinatörü Aynur Çimenci de uluslararası bir çevre eğitim programı olan "Eko-Okullar" kapsamında Türkiye'de binin üzerinde okulun faaliyet gösterdiğini kaydetti.

Sergide 100'den fazla resim ve fotoğraf bulunduğunu söyleyen Çimenci, "Bu yılki temanın belirlenmesinin ardından okullara 2 aylık süre verdik. Bu sürede öğrenciler çalışmalarını hazırladılar. Seçilen resim ve fotoğraflar da sergide yer aldı." diye konuştu.

Programa, Eko-Okullar Programı Ankara İl Koordinatörü Betül Aydoğan ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Sergi yarın da ziyaret edilebilecek.
Kaynak: AA