Bilecik'te ''6. Kariyer Günleri''

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde mezun öğrenciler ve Kariyer Merkezi Koordinatörlüğü tarafından ''6. Kariyer Günleri'' etkinliği düzenlendi.

Vali Bilal Şentürk, Şeyh Edebali Üniversitesi Spor Salonundaki etkinlikte, üniversitenin Bilecik için hayati önem taşıyan, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda gelişmesine son derece katkı sağlayan bir işlev gördüğünü söyledi.

Üniversitenin her faaliyetinin önemli olduğunu vurgulayan Şentürk, "İnsanımız kendisiyle barışık ve nitelikli olmalı. Kendisini idrak ederek, kendisini yetiştiren yapıda olmak zorunda. Bu yapıyı nasıl sağlarız, hep beraber sağlayacağız. Devletimizin sağladığı her türlü imkan var.'' dedi.

Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş da üniversitelerin nitelikli iş gücünün yetiştirilmesinde ve öz değerlerine bağlı bireylerin topluma kazandırılmasında ülkenin en önemli kurumlarından biri olduğunu belirterek, ''Öğrencilere temel insani değerlerin kazandırılması, yerel ve ulusal değerlere karşı duyarlılık bilincinin aşılanması, milli birlik ve kardeşlik duygusunun pekiştirilmesi ve iş yaşamına kalifiye birer eleman olarak yetiştirilmesinde üniversitelere büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz.'' diye konuytu.

Konuşmaların ardından Şentürk, Belediye Başkanı Semih Şahin, Rektör Prof. Dr. Taş ve protokol üyeleri, Bilecik''in sanayi, üretim, sosyal ve ekonomik anlamda katkı sağlayan merkez ve ilçelerdeki esnafa teşekkür belgelerini verdi.

Kaynak: AA