Afyonkarahisar'da Down Kafe açılıyor

Down sendromlu çocuklar için, Afyonkarahisar'da çok yakında down cafe açılıyor. Ancak, bu cafe diğerlerinden farklı olacak çünkü down sendromlu çocuklar hem mutfak hem de servis kısmında çalışacak.

Afyonkarahisar'da Down Kafe açılıyor
Afyonkarahisar Down Sendromu Yardımlaşma Dayanışma Derneği Fatma Mert Down Sendromu'nun engel olmadığını ifade ederek 'Afyonkarahisar'da Down Kafe açarak hizmet vereceğiz' dedi.

Down Sendromu Derneği olarak, Dünya da ve ülkemiz genelinde Down Sendromlulara sağlanan imkânların bizim İlimizdeki eksikliğini gidermek ve aynı durumdaki diğer insanlara sağlanan imkânları sağlamak ve engelli kardeşlerimizin hayata kazandırılması amacıyla Afyonkarahisar'ın ilk “ENGELSİZ KAFE VE SANAT EVİNİ” açmak istediklerini ifade eden Dernek Başkanı Fatma Mert şu ifadeleri kullandı;

Afyonkarahisar'da Down Kafe açılıyor

DOWN KAFE AÇACAĞIZ

Afyonkarahisar Down Sendromu Yardımlaşma Dayanışma Derneğimizi Şubat 2018'de kurdum. Bugüne kadar Uluslararası Doen Sendromu Federasyonu'nda gençlerle ilgili değişik projeler yaptım. Şimdi de Down Sendromlu gençlerimizin çalışacağı işyeri ve sanat evi açmak üzere sosyal sorumluluk projesi yaptım. Yaptığım proje çerçevesinde Afyonkarahisar Down Sendromu Derneği olarak, Dünya da ve ülkemiz genelinde Down Sendromlulara sağlanan imkânların bizim İlimizdeki eksikliğini gidermek ve aynı durumdaki diğer insanlara sağlanan imkânları sağlamak ve engelli kardeşlerimizin hayata kazandırılması amacıyla Afyonkarahisar'ın ilk “ENGELSİZ KAFE VE SANAT EVİNİ” açmak istiyoruz. Burada Down Sendromlu gençlerimizi çalıştırmayı planlıyoruz ve buradan elde ettiğimiz gelirle yaklaşık 100 Ailemizin ( sadece İl Merkezimizde yaşayan ) giyecek, yakacak ve yiyecek ihtiyaçları karşılayacağız.

Afyonkarahisar'da Down Kafe açılıyor

SOSYAL HAYATA DAHİL OLACAKLAR

Down Kafe'nin ismini de daha önce hayatını kaybeden down sendromlu çocuğumuz Melike Nur'un isminden esinlenerek 'Melike Nur Melek Yüzler Kafe' olarak adlandıracağız.
Projemizin amacı; Down Sendromlu gençlerimizin var olan yeteneklerini ortaya çıkararak geliştirmek, engellilerin toplumsallaşması ve hayata adaptasyon sürecine sosyal destek sağlamak daha önemlisi engelli gençlerimiz ile toplum arasında köprü olmak ve bu downlu gençlerimizi tüm Afyonkarahisar halkıyla buluşturup normal gençlerle bir arada sosyal hayata dâhil olabileceklerini göstermektir.

Afyonkarahisar'da Down Kafe açılıyor

TOPLUMSAL YAŞAMA KATILIMLARINI SAĞLAYACAĞIZ

Down Cafe Projemizle engelli gençlerimizin iletişim ve dil becerilerinin gelişmesi, iş ve çalışma alanından edindikleri deneyimlerini günlük hayatlarına yerleşmesi ve kullanılması, sorumluluk duyguları ve özgüvenleri gelişmiş bir birey olarak toplumsal yaşama tam katılım sağlayıp toplumla bütünleşmelerini teşvik etme hedeflenmektedir.

Afyonkarahisar'da Down Kafe açılıyor

HEDEFİMİZ 'DOWN SENDROM OKULU'

Kiraladığımız yerimizde Down Sendromlu kardeşlerimizin eğitimleri ile ilgilenen gönüllü eğitmenlerimiz tarafından Resim, Ebru Sanatı ritim eğitimi ve Kur'an-ı Kerim gibi çeşitli branşlarda kurslar verilecektir. Diğer bir katı restourant olarak işletilecektir. Yine Aynı binanın üst katını ise dernek genel merkezi olarak kullanmayı planlıyoruz. Yukarıda da belirtmiş olduğum üzere bu işletmeden sağlanacak tüm gelir Down Sendromlu çocuklarımızın ve Ailelerinin ihtiyaçları için kullanılacak olup orta ve uzun vadeli hedeflerimizde bu işletmeden elde edilecek gelirle ve sağlanacak ilave desteklerle Allah izin verirse sadece Down Sendromlu çocuklarımızın eğitim göreceği bir OKUL AÇMA HEDEFİMİZ var.