Kordon'a Elektrikli Faytonlar Geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kordon’da sefer yapan Victoria Klasik tipi faytonlardan ikisini elektrikli faytona dönüştürüyor. Haziran’dan itibaren hizmet vermeye başlayacak bu sessiz araçlar, sürücü hariç 4 yetişkin ve 1 çocuk taşıyabilecek.

Kordon'a Elektrikli Faytonlar Geliyor
2012 yılında kurulduğu günden itibaren aralıksız olarak çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi İZULAŞ Fayton İşletmesi, bünyesine katacağı iki adet elektrikli fayton ile yenileniyor. Ocak ayında başlatılan çalışmalar doğrultusunda, işletmeye ait iki adet Victoria Klasik tipi faytonun elektrikli faytona dönüştürülme işlemi devam ediyor. İlk kontrollerinin Mayıs ayının ikinci yarısında yapılması planlanan faytonlar, Haziran 2019 itibariyle hizmet vermeye başlayacak. Fren sistemi, dikiz aynaları, far ve dönüş sinyalleri gibi teknik eklemeleri ile trafikte kullanıma uygun olarak düzenlenen yeni araçlar, sürücü hariç 4 yetişkin ve 1 çocuk taşıma kapasitesine sahip olacak.

Liman ile Konak Pier arasında

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Avusturya’dan getirilen 36 Haflinger cinsi at, halen Kordon’da Victoria Klasik tarzındaki faytonlarla hizmet vermeye devam ediyor. Liman ile Konak Pier arasında sefer yapan faytonlar, güzergahları arasında yolcu alıp bindirebiliyorlar. Faytonlar saatlik kiralamalarda UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) kararıyla Vasıf Çınar, Plevne Bulvarı, Talatpaşa Caddesi, Şair Eşref Bulvarı, Kültürpark (Enternasyonel İzmir Fuarı süreci hariç) ve çevresi, Basmane Meydanı ve çevresi, Ayavukla Kilisesi, Oteller Sokağı, Agora, Kemeraltı ve çevresini kapsayan güzergaha çıkabiliyor.

Atlar için özel barınak

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZULAŞ şirketinin atlar ve faytonlar için Kahramanlar’da özel olarak yapılmış barınağında, yarı kapalı ahır sistemiyle her atın kendine ait ahırı, 2500 metrekarelik padok (atlar için açık gezinti alanı), üstü kapalı fayton parkı, depolar ve idari bina bulunuyor. Atların refah içinde ve sağlıklı yaşamaları için her türlü sağlık kontrol ve müdahaleleri burada veteriner hekimi tarafından gerçekleştiriliyor. Atlar günde 7 saati ve haftada 6 günü aşmayan sürelerde çalıştırılıyor, kalan zamanlarda ise padokta ve ahırda dinlendiriliyor.

Yabancı dil eğitimi aldılar

İZULAŞ bünyesinde görev alan fayton sürücüleri, özel kıyafetler giyiyorlar. Sürücüler uzun kollu, İspanyol model, hakim yakalı bir gömlek; siyah renk pantolon, kösele tabanlı, sivri burun, yuvarlak ökçeli ayakkabı giyiyor ve siyah şapka takıyor. İletişim becerisi, kurum içi davranış biçimi, öfke yönetimi, duygu kontrolü ve konuşma becerisi eğitimi alan faytoncular, turistlerle iletişim için İngilizce de öğrendi.
Kaynak: İHA