Uludağ'a Hekim Çıkarması
VM Medical Park Bursa Hastanesi, tıp dünyasına katkı sunmaya devam ediyor. Uludağ’da aynı gün gerçekleşen önemli iki kongrede hekimler beyin fırtınası yaptı.

BAŞ AĞRISI YAPAR
15. Uludağ İç Hastalıkları Ulusal Kış Kongresi’nde sunum yapan Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Ertuğrul Uzar da baş ağrısı ve migren konusunda şunları söyledi:
“Baş ağrısında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar var. Başağrısı olan 10 yaş altı ve 60 yaş üstü kişiler önemli. İlk kez şiddetli baş ağrısı olması, daha önce benzer hiç kötü baş ağrısı olmaması, kararlı birkaç gün süren veya zamanla kötüleşen baş ağrısı önemli. Var olan ağrının seyrinde ve şiddetinde değişiklik olmuşsa, baş ağrısına nörolojik fonksiyon bozukluğu bulguları eşlik ediyorsa ve ağrı kesici tedaviye yanıt alınmıyorsa oldukça dikkatli olmak ve mutlaka nöroloji uzmanına başvurmak gerekir. Genellikle öksürme, hapşırma, ıkınma ve cinsel aktivite gibi zorlayıcı bir durum esnasında başağrısı oluyorsa mutlaka beyin filmi gerekir. Vertigo ise hastaların, etrafın kendi çevresinde veya kendisinin etrafın çevresinde dönmesi şeklinde algıladığı bir hareket illüzyonudur. Vertigonun sebepleri de beyin hastalıkları, iç kulak hastalıkları, bazı ilaçlar, kalp ritim bozukluğu yorgunluk ve hipertansiyon olarak sıralanabilir.”
