Antalya'daki Başarı Uzlaştırmacılar Ödüllendirildi

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Uzlaşma İşlemlerinde Kalem Uygulamaları ve Karşılaşılan Sorunların Tartışılması" konulu toplantı düzenlendi.

Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Antalya Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Oğuzhan Yaşar, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Rıza CAN, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Orhan Özdemir, uzlaşma bürosu cumhuriyet savcıları ile uzlaştırmacılar katıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı İnal, uzlaştırmacılarla bir arada bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Uzlaştırma işlemlerinin mahkemelerin iş yükünü azalttığını, mağdur ve fail arasındaki uyuşmazlığın etkin ve hızlı bir şekilde çözümlenmesini sağlayarak toplumsal barışa katkı sağladığını ifade eden İnal, uzlaştırmacılar sayesinde tarafların uzlaşarak tekrar topluma kazandırıldığı, mağdur tarafın ise zararının hızlı bir şekilde telafi edildiğini kaydetti.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosuna bağlı 602 uzlaştırmacının görev yaptığını belirten İnal, "Uzlaştırma bürosuna 2018 yılında 3 bin 872 kovuşturma, 9 bin 761 adet soruşturma dosyası olmak üzere toplam 13 bin 633 adet uzlaşma dosyası gelmiş, gelen dosyalardan 5 bin 181 olumlu, 419 adeti olumsuz ve 5 bin 797 adeti ise uzlaşmanın müzakere aşamasında ret ile sonuçlanmıştır."dedi.

Toplantının düzenlenme amacının, uzlaştırmacıların sorun ve sıkıntılarının birinci ağızdan dinlemek, çözüme kavuşturulması sağlamak olduğunu kaydeden İnal, uzlaşma işlemlerinde yüzde 92 oranında başarı sağlayan ve bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra en fazla uzlaştırma yapan 20 uzlaştırmacıya teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: AA