(Özel) Kına Gecesinin Kitabını Yazıyor
Bursalı 71 yaşındaki kadın araştırmacı, 13 yıldır kına gecelerini geziyor. Kültür Bakanlığı Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü uhdesinde hazırlanan kitap için veri toplayan Canan Tekyönder, Türkmen boylarındaki düğünler ve kına geceleri ile bu gecelerde giyilen kıyafetleri araştırıyor.

- Video Kına gecesinin kitabını yazıyor...71 yaşındaki kadın araştırmacı 13 yıldır kına gecelerini geziyor
Geçtiğimiz günlerde Oğuzların Kızıklar boyunun yerleştirildiği Fidyekızık köyünde tarihi konakta temsili kına gecesine katılan Canan Tekyönder, "Türkmen beyliklerinde ne giyildiyse onları tespit ediyoruz. Anadolu’nun her yerine gittik. Gitmediğimiz Tokat, Trabzon, Maraş, Sivas ve Erzincan kaldı. Şu ana kadar 44 kadın, 20 ayrı erkek kıyafeti belirledik” dedi.
6 yıl önce eşini kanserden kaybettiğini, kendisinin de bu hastalığı bu araştırma sayesinde yendiğini anlatan Tekyönder, emekli maaşıyla alıp topladığı geleneksel kıyafetlerin bir kısmını evinde sakladığını, kitabın yayınlanmasının ardından bir müzeye bağışlayacağını belirtti.
