Şehit Annesinin Bir Telefonu Yetti
1991 yılında Sarıkamış’ta şehit düşen İlker Doğan’ın Pamukyazı Mahallesi’ndeki hayır çeşmesi ve kabri Torbalı Belediyesi tarafından yenilendi. Şehit ailesi çeşme ve kabrin yenilenmesini sağlayan Belediye Başkanı Görmez’e teşekkür etti

Başkan Görmez’e teşekkür
Hayır için yaptırdıkları çeşmenin kötü görüntüsünden rahatsız olduklarını, yapılan tadilatın kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Şehit Babası Mustafa Doğan, “Oğlum şehit düştüğünde Türk Silahlı Kuvvetleri’nden gönderilen para ile mahallemize bir çeşme yaptırmıştım. Yoldan gelip geçenlerin su içtiği hayır çeşmemiz ardan geçen 27 yıl içinde kötü bir görünüme kavuşmuştu. Eşim, telefon ile Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’i arayıp durumu bildirmiş. O da sağ olsun hemen ekipleri seferber edip isteğimizin yerine getirilmesini sağladı. Çeşmenin yanı sıra mezarlıktaki kabri yenilendi. Mezarlığın yolu çok kötüydü buraya da kilit taşı döşetti. Çok kısa sürede tadilat tamamlandı. Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Şehidimize yakışır hale getirildi
Pamukyazılı şehit İlker Doğan’ın hayır çeşmesi ve kabrini yenileyerek şehide yakışır bir duruma getirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Vatanın bölünmez bütünlüğünü sağlamak adına 1991 yılında şehit düşen İlker Doğan’ın ailesinden gelen talebe duyarsız kalamazdık. Şehit ailelerimiz bize şehitlerimizin emaneti. Onların isteklerini en kısa süre içinde yerinde getirmemiz gerekiyor. Vatanı uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden askerlerimize minnet borcumuz var. İlker Doğan için ailesi tarafından yaptırılan çeşmeyi yeniledik. Mezarlıkta bulunan kabrinin de yenilenmesi için talimat verdim. Yapılan yenileme çalışmasının ardından hem çeşme hem de kabir şehidimize yakışır bir hale getirildi” dedi.
