22 Millet Maltepe'de Bir Araya Geldi
Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi, kültürlerin kaynaşması adına gerçekleştirilen önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. İlçe Kaymakamlığı’nın öncülüğünde gerçekleştirilen, “Maltepe’de 22 Milletiz, Hepimiz Maltepeliyiz” isimli etkinlikte ilçede yaşayan 22 milletten öğrencilerin oluşturduğu çocuk korosu, sevilen şarkıları birçok dilde seslendirdi. Ayrıca 8 ülkenin mutfağından çeşitli yiyecekler de sergilendi.

İlçe Kaymakamı Meftun Dallı’nın da açılış konuşması yaparak katılımcıları selamladığı etkinlikte Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Betül Çotuksöken, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği İstanbul Saha Ofis Temsilcisi Sinan Özyürek, Sasav Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Vural Yıldırım, Yeditepe Üniversitesi Gastronomi Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Fahri Demir de birer konuşma gerçekleştirdi.
Ülke mutfaklarından yiyecekler
İlçedeki 28 okulun katıldığı etkinlik, “Maltepe’de 22 Milletiz, Hepimiz Maltepeliyiz” etkinliğinin tanıtım filminin gösterilmesiyle devam etti. Etkinlikler kapsamında, 8 ülkenin mutfağından çeşitli yiyecekler de sergilendi. Suriye mutfağından “Mendi” ve “Coziye”, Litvanya mutfağından “Pancarlı Soğuk Çorba” ve “Tatlı Mantarlar, Ceviz Kurabiyesi”, Türkmenistan mutfağından “Çektirme” ve “Pişme”, Kırgızistan mutfağından “Kuurdak” ve “Çakçak”, Ukrayna mutfağından “Ukrayna Mantısı” ve “Turta”, İran mutfağından “Oloviyeh” ve “Havuçlu Kek”, Rusya mutfağından “Rus salatası” ve “Krep” ile Azerbaycan mutfağından “Bozbaş Köfte” ve “Cevizli Kete”, katılımcıların beğenisine sunuldu.
