Kaçakla Mücadelede Drone Dönemi
Dicle Elektrik Dağıtım bölgesinde yer alan diğer iller gibi Siirt’te de drone ile kaçakla mücadele çalışmaları yapılıyor. Kurtalan ve Eruh kırsalında drone ile kontrol edilen 450 aboneden 110’unun kaçak elektrik kullandığı belirlendi.

Kaçak tüketime izin verilmeyecek
Dicle Elektik Siirt İl Müdürü Naci Obut, yaklaşan kış mevsiminde enerji sıkıntısı yaşanmaması için başta il ve ilçe merkezleri olmak üzere il genelinde kaçakla mücadele çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.
Kaçak elektrik tüketimine ala izin vermeyeceklerinin altını çizen Obut, “Bu konuda sorumluluk bölgemizde titiz bir çalışma yürütüyoruz. Özellikle kırsalda yapılan denetimlerde herhangi bir güvenlik sorunu yaşanmaması için jandarma desteğinde görev yapıyoruz. Bölgede uçurulan dronelar sayesinde kaçak elektrik tüketenleri bir bir belirleyerek, koordinatları ile belgeliyor ve haklarında gerekli işlemleri yapıyoruz. Bu mücadeledeki tek amacımız müşterilerimize kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli elektrik enerjisi verebilmektir” dedi.
