Araban HEM Kursları Yoğun İlgi Görüyor
Gaziantep’in Araban ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi (HEM) tarafından açılan Giysi Tadilat ve Zikzak Makine Nakış kursları kadınlardan yoğun ilgi görüyor. Kursa katılan genç kızlar ise kendi çeyizlerini kendileri hazırlıyor.

Kurt, HEM kurslarından Kur’an-ı Kerim, Ebru, Okuma Yazma, Bilgisayar İşletmeciliği, Katı Yakıt Kalorifer Ateşleyiciliği, Hereke İpek Halı, Sedefçilik, 3-6 Yaş Oyun Odası, Voleybol, Çim Hokeyi, Taekwando, Mavi Kuşak Sporcu Eğitimi ve Gelişimi gibi branşlarda toplam 470 kursiyere eğitim verildiğini aktardı. Kurslara katılan genç kızlar ise, "Sabah erken saatlerde evlerimizin işlerini yapıp kurslarımıza geliyoruz. Kış mevsimine girdik. Bundan sonra tarla, bağ ve bahçede işimiz olmaz. Kış mevsimi boyunca evimizde boş boş oturacağımıza kursa gelip çeyizimizi ve ihtiyacımız eşyalar için dikiş, nakış, el işleri yapmayı öğreniyoruz" ifadelerini kullandı.
Kursa katılan kadınlar da, "Bu kurslar sayesinde eskiyen giysilerimiz üzerinde değişiklikler yaparak yeniden kullanılır hale getiriyoruz. Sonradan bunları tekrar giyerek ailemizin ekonomisine de katkı sağlamış oluyoruz. Bu kursların açılması için emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ederiz" diye konuştu.
