ZBEÜ, Obezite İle Mücadelede Sahada
Zonguldak’ta obezite tanı ve tedavisi ile obezitede cerrahi tedaviler konulu bilgilendirme toplantılarının ilki AKM’de gerçekleştirildi.

Bu kapsamda ‘Obezite Tanı ve Tedavisi ile Obezitede Cerrahi Tedaviler’ başlıklı Halk Eğitimi ve Hasta Bilgilendirme Toplantılarının İlki Zonguldak’ta başladı.
Zonguldak Valiliği ile ZBEÜ işbirliğinde 11 Kasım Pazartesi günü Atatürk Kültür Merkezi’nde başlayan eğitimlerde Obezite ve Diyabet Uygulama Ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu ile Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İlhan Taşdöven konuşmacı olarak yer aldılar.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bilgilendirme toplantısında, Prof. Dr. Bayraktaroğlu, kimlerin obezite riski taşıdığını, obezitenin teşhisi ve önleyici tedbirler hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Dr. Öğr. Üyesi Taşdöven de önleyici tedbirlerin yeterli olmaması durumunda başvurulacak cerrahi tedavi yöntemi, aşamaları ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler hakkında vatandaşları bilgilendirdi.
Toplantı konuşmaların ardından, vatandaşlardan gelen sorulanın cevaplanması ile sona erdi.
