Okul Bahçesinde Zeytin Hasadı
Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde bulunan Binali Yıldırım Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesine 10 yıl önce öğrenciler tarafından dikilen zeytinler hasat edildi.

Okul bahçesinde 400 fidan olduğunu ve yaklaşık 400 - 450 litre zeytinyağı almayı hedeflediklerini söyleyen Avcıoğlu, "Zeytinlerimizin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü gözetiminde bakımlarını düzenli yapıyoruz. Suni gübre ve tarım ilacı kullanmadan yüzde 100 doğal organik olarak yağını çıkartıp pansiyonumuzda kalan öğrencilere yemeklerde ve sabah kahvaltılarında tüketmelerini sağlayacağız” diye konuştu.
Öğrencilerden Sema İnce, zeytin ağaçlarından toplandıkları zeytinin okul mutfağında değerlendirilmesinin kendilerini mutlu ettiğini anlattı.
Sumbas Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Sumbas Gazi İlkokulu öğrencilerinin de katıldığı hasat şenliğinde doğaya dönüş yaşanırken, 220 öğrenci aynı anda zeytin topladı.
