Edirne'den Kısa Kısa

Trakya Üniversitesi (TÜ) İpsala Meslek Yüksekokulu'nda 2019-2020 öğretim yılı tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

TÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, meslek yüksekokulunun konferans salonunda, öğrencilere yönelik tanıtım toplantısı düzenlendi. Üniversitenin ve meslek yüksekokulunun tanıtım filminin gösterildiği toplantıda, Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda öğrencilere okulun tarihçesini anlattı.

İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar ve Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal da öğrencilere ilçe hakkında bilgi vererek, her konuda yardıma hazır olduklarını belirtti.

Tanıtım toplantısının ardından öğrenciler, Trakya Üniversitesi Rektörlüğü ile merkez yerleşkelerini ve Edirne'nin tarihi mekanlarını gezdi.

- Trakya Ensemble Tarsus'ta sahne aldı

Trakya Üniversitesi (TÜ) Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarından oluşan Trakya Ensemble, Türkiye'nin "sihirli flüt" unvanlı dünyaca ünlü sanatçısı Şefika Kutluer ile Tarsus'ta sahne aldı.

TÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Trakya Ensemble grubu ve Kutluer, Tarsus Belediyesi tarafından St. Paul Müzesi'nde düzenlenen konserde sanatseverlerin karşısına çıktı.

-Öğretim üyesi alınacak

Trakya Üniversitesi çeşitli unvanlarda 57 öğretim üyesi alacak.

Resmi Gazete'deki ilana göre, eczacılık, edebiyat, eğitim, fen, güzel sanatlar, iktisadi ve idari bilimler, ilahiyat, mimarlık, mühendislik, sağlık bilimleri, tıp fakülteleri ile Sağlık Bilimleri Yüksekokulu'na 6'sı profesör, 34'ü doçent, 17'si doktor öğretim üyesi olmak üzere 57 akademisyen alınacak.

Kadrolar için son başvuru tarihi 11 Kasım olarak belirtildi. Profesör ve doçent adaylarının Rektörlük Personel Daire Başkanlığı'na, doktoröğretim üyesi adaylarının ise ilgili dekanlıklara ya da müdürlüklere şahsen başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Kaynak: AA