Antalya'da FETÖ/PDY Operasyonu

Antalya'da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında bir ayda 60 kişi gözaltına alındı, 10 kişi tutuklandı.

Antalya'da ekim ayında polis tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 60 kişiden 10'u tutuklandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlükleri Terörle Mücadele Büro Amirliği ekiplerince, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün deşifre edilip, faaliyetlerini sonlandırılması ve örgüt mensuplarının yakalanarak haklarında gerekli yasal işlemlerin yapılmasına yönelik çalışmalar ekim ayında da devam etti.

1-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında yurt dışına kaçmaya çalışan örgüt mensuplarına yardım ve yataklık yapan şüphelilerin de olduğu 60 kişi gözaltına alındı.

Yakalanan 19 kişi, soruşturmalarının yürütüldüğü diğer il emniyet müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. 26 kişi ifadeleri alındıktan sonra, 5 kişi ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. 10 şüpheli ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Operasyonlarda ise 9 bin 395 avro, 5 sahte kimlik ve çeşitli dijital materyaller ile dokümanlar ele geçirildi.

Açıklamada, devletin bölünmez bütünlüğüne kast eden terör odakları ile mücadelenin kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.
Kaynak: AA