Erdoğan: AB 6 milyar Avro sözünü tutmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malta Cumhurbaşkanı Preca ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan: AB 6 milyar Avro sözünü tutmadı
Erdoğan'nın açıklamalarından satır başları:

Siyasi ilişkilerimizle orantılı olarak iş çevrelerindeki temaslarımız da gün geçtikçe artıyor. Dün İstanbul'da düzenlenen iş konseyinde iş adamlarımız tekrar bir araya geldi. Her iki ülkede müteşebbisler için farklı avantajlar sunuyor. Türk ve Maltalı işadamlarının bu imkanlarını değerlendirmelerini, daha fazla yatırıma, daha güçlü işbirliklerine dönüştürmelerinde büyük faydalar olduğuna inanıyorum. Özellikle üçüncü ülkelere müşterek yatırımlar olarak ifade edebilirim. İkili ticaret hacmimizi önce eski hedeflerimiz olan 2 milyar dolara çıkarma noktasında bu irade mevcuttur.

THY'NİN DAHA FAZLA SEFER YAPMASINI TALEP EDİYORUZ

Firmalarımız pek çok projeyi başarıyla hayata geçirdiler. Fırsat verildiği halde Türk şirketleri Malta'ya da önemli katkıda bulunabileceklerdir. Sayın Cumhurbaşkanının firmalarımıza gereken desteği vermesini özellikle rica ediyorum. THY'nin her gün iki defa düzenlediği İstanbul-Malta seferlerinin daha da artmasını gündeme getirmek istiyorum. Bugün sayın Cumhurbaşkanıyla ikili ilişkilerimizi tüm yönleriyle ele alma imkanlarını bulduk.

MALTA ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE DE AB'DE BİZE DESTEK VERECEKTİR

Önümüzdeki dönemde bölgedeki siyasi, ekonomik ve insani sonuçların menfi etkileri karşısında gerek ikili düzeyde gerekse ortak platformlarda birlikte hareket etme arzusunu ifade ettik. Malta Türkiye'nin AB'de güçlü savunucularından biridir. Bu vesileyle özellikle bundan sonraki süreçte de AB ilişkliremizde bu desteklerinin devam edeceğine inanıyorum.

AVRUPA BİRLİĞİ BİZE VERDİĞİ 6 MİLYAR AVRO SÖZÜNÜ TUTMADI

Daha önce bizlere 6 milyar Avro olarak verilmiş olan sözün şu anda adeta bir çeyreği verilmiş durumda. O da 1,750 milyar Avro gibi. Bizim yaptığımız harcama 35 milyar dolara ulaşmış durumda. Bu konuda AB'de bunun gündeme getirilmesi ve bununla birlikte de desteğin verilmesi suretiyle bizim gerek Suriye'den gerek Irak'tan ülkemize göç edenler konusunda bizler onların daha insani şartlarda yaşaması konusunda çabalarımızı arttıralım istiyoruz.