Hayallerini 3D Yazıcı İle Gerçekleştirdiler
İzmir’de Bayraklı Belediyesi, "Herkes için kütüphane" projesi ile ilçede bulunan 16 kütüphanede birbirinden farklı projelere imza atarken, öğrenciler, kütüphanelerde aldıkları eğitimlerin ardından 3D yazıcı ile hayallerini gerçeğe dönüştürüyor.

Eğitimlere ilk olarak, Zeki Şairoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri alanında eğitim alan öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.
Etkinlikte, kütüphane görevlisi Ayşe Aşık 3D yazıcıyı tanıttı. Aşık, öğrencilere 3 boyutlu simgelerin yazıcı ile nasıl ortaya çıktığını teknik özelliklerini ve hayal edilen tasarımları çıkarmanın püf noktalarını tüm ayrıntılarıyla anlattı. Yapılan bilgilendirmenin ardından öğrenciler, minyatür Atatürk büstünü, İzmir’in simgesi tarihi saat kulesini ve Bayraklı Belediyesi logosunu oluşturdu. 3D yazıcı ile hayal ettiklerini yapabilmenin heyecanını yaşayan öğrenciler bu deneyimin ardından yeni tasarımlar için çalışma yapacaklarını belirtti.
