Filipinler'den Libya'daki Vatandaşlarına Uyarı Açıklaması 'Tahliyelere Hazır Olun'

Filipinler Dışişleri Bakanlığı, Libya’da yaşayan Filipinli vatandaşların, muhtemel bir tahliyeye hazır olmaları gerektiği konusunda uyardı.

Filipinler Dışişleri Bakanı Alan Peter Cayetano, Libya için 3’üncü seviye Acil Durum Alarmı verildiğini açıkladı.

Bakan Peter Cayetano, Libya’da artan şiddetin ülkedeki 3 bin 500’den fazla Filipinliyi de tehdit ettiğini ve her an “gönüllü tahliye” yapılacağını açıkladı.

Devletin tüm kademeleri alarmda

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte ile birlikte İsrail’de resmi ziyaretler için bulunan Bakan Cayetano, Filipinler Çalışma Bakanlığının’da alarm seviyesinin 2’den 3’e çıkardığına da dikkat çekerek Libya’daki acil durumun ülkedeki her kurum tarafından ciddiye alındığını söyledi.



Filipinliler memnun

Uyarı Seviyesinin 3’üncü aşamaya çıkartılmasıyla Libya’daki tüm Filipinlilerin tahliye için hazırlık başlattığı öğrenildi. Karardan çok memnun olan Filipinlilerin tüm iş sözleşmeleri iptal edilecek ve Libya’ya geri dönmelerine izin verilmeyecek.

Bakanlık, son 1 haftadır şiddetli çatışmaların yaşandığı Trablus’taki Büyükelçiliğine ilk bin 800 kişiyi tahliye edebilmesi için hareket kabiliyeti yüksek profesyonel bir destek ekibi hazırlıyor.

Pazartesi günü Büyükelçilik, ülkedeki Filipinlilere sokağa çıkmamaları ve acil bir durum olmadan hareket etmemeleri konusunda uyarmıştı.
Kaynak: İHA