Sandıklı'dan Kısa Kısa

Sandıklı Hüdai Kaplıcaları'nda yenilikler devam ediyor.

Yeni kurulan eşya takip ve bulaşıkhane servisi ile lüks apartlarda bulunan eşyalarda oluşan eksikliklerin önüne geçilmesi ile bulaşıkhane servisi ile odaların eşyalarının aynı yerde temizlenmesi sağlanıyor.

Hüdai Kaplıcaları'nda bulunan lüks apart dairelerin eşyaları büyük kutularda muhafaza edilerek burada envanter altına alınıyor.

Odalar kiralandığında vatandaşlardan depozito alınarak, malzemeler tam ve eksiksiz teslim ediliyor. Vatandaşların odalardan çıkarken teslim aldıkları malzemeyi teslim ederek depozitolarını geri alıyor.

Bu sistem ile odalarda oluşabilecek malzeme kaybının önüne geçmek, bunun yanı sıra bulaşıkhane servisi ile gerekli temizlik ve hijyen sağlanması için adımların atılması sağlanıyor.

- Sandıklı’da asfalt çalışmaları

Sandıklı ilçesinde asfalt çalışmaları devam ediyor.

İlçede Eski Afyon Caddesi'nden başlatılan asfalt çalışmaları, Yalıncak Caddesi ve ardından da Ofis Caddesine’ne kadar ulaştı. İstasyon Caddesi'nin çevre düzenlemesi ve kaldırım çalışmasının bitmesi ile eksik olan asfaltlama projesi için son hazırlıkların da tamamlandığı öğrenildi.

Diğer yandan Yunus Emre Bulvarı'ndan yapılan kaldırım çalışmalarının da yüzde 80’i tamamlanırken, kalan kısmın kısa sürede bitirileceği belirtildi.

Kış gelmeden altyapı ve yol anlamında eksikliklerin giderilmesi için ekiplerin aralıksız çalıştığını belirten Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, vatandaşlardan gelen istek ve şikayetler çerçevesinde elektrik, doğalgaz çalışmalarından dolayı deforme olan yolların en kısa sürede bitirilerek hizmete sunulacağını söyledi.

Yoğun mesai harcayan ekiplerin kısa sürede eksiklikleri gidereceğini belirten Çöl, şöyle konuştu:

"İlçemizde doğalgaz, elektrik hatlarının döşenmesiyle başlattığımız kaldırım ve asfalt çalışmaları hızla devam ediyor. Vatandaşlarımızın isteği üzerine İstasyon Caddemizde asfaltlama çalışmalarımız başlayacak. Ofis Caddesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi. Eski asfaltların sökülerek yenilendiği çalışmalar kış gelmeden tamamlanacak. Sandıklı'mız hizmetin en iyisine layık."

- Sandıklı’da yaz Kur’an kursları tamamlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca her yaz farklı bir temayla başlayan yaz Kur’an kursları, bu yıl "Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi" temasıyla tamamlandı.

25 Haziran'da başlayan yaz Kur’an kursları iki aylık sürede sona erdi.

Eğitimin ardından Sandıklı Kapalı Spor Salonu'nda yaz Kur'an kursları kapanış programı düzenlendi. Öğrenciler, eğiticiler ve veliler kapanış programında bir araya geldi.

Programda ilahiler seslendirildi, Hacivat-Karagöz oyunu sahnelendi, çeşitli yarışmalar düzenlendi ve yaz Kur’an kursları bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye takdim edildi.

Program Osmanlı macunu, Osmanlı şerbeti, pamuk şeker, patlamış mısır dağıtımından sonra sona erdi.

Kaynak: AA