'Milletin Geleceği Okullarda İnşa Ediliyor'

Türk Eğitim Sen Kütahya Şube Başkanı Erdoğan Aktaş, okulların eğitim yuvası olduğunu, milletin geleceğinin buralarda inşa edildiğini bildirdi.

Aktaş, sendika binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitim çalışanları için başlayan 2018-2019 eğitim öğretim yılının eğitim camiasına hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

İl içi özür atamaları hususuna da değinen Aktaş, şunları kaydetti:

"İl içi özür grubu atamaları yapılamayan öğretmenlerimizin uygun şekilde görevlendirilmeleri yapılarak eş ve çocuklarından ayrı olan eğitim çalışanlarının sorunlarını geçici de olsa çözmelidir. Unutulmamalıdır ki mutsuz öğretmenimizin verimli çalışabilmesi mümkün değildir. Dolayısıyla eğitimde istenen başarıya ulaşılması mümkün olamayacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı, sosyal etkinlikler yönetmeliğinde değişiklikler yapmış ve bu değişiklikler 1 Eylül tarihinde yürürlüğe girmiştir. Artık milli bayramlarımız yeniden hakkıyla kutlanmaya başlanacaktır. Bu anlayış için teşekkür ediyorum. Hazır elleri değmişken bu eğitim öğretim yılında çocuklarımız okula andımızı okuyarak başlayabilirler."

Kaynak: AA