Cem Küçük: Cezalar artırılmalı

Gazeteci yazar Cem Küçük, Döviz kurundaki yükselişi bahane edip etiket terörü uygulayanlara en yüksek oranda para cezasının verilmesi gerektiğini söyledi.

Cem Küçük: Cezalar artırılmalı
Cem Küçük: Cezalar artırılmalı
Döviz kurundaki yükselişi bahane eden fırsatçılar boş durmuyor. Bakanlığın sahaya inerek takibe aldığı fırsatçılar, etiket mesaisi yapmaya devam etti. Dolar değer kaybetmesine rağmen bu düşüş raflara yansımazken 'gramaj oyunuyla zam' en fazla başvurulan yöntem oldu.

Beyaz Tv'de Latif Şimşek'in sunumuyla ekrana gelen Dinamit programında da fırsatçıların etiket oyunu masaya yatırıldı. Gazeteci-yazar Cem Küçük denetimlerin artırılması gerektiğine dikkat çekerken fırsatçılara verilen cezanın da yüksek olması gerektiğini söyledi.

BUGÜNE NASIL GELİNDİ?


Millet bundan şikayet ediyor. Bu Ak Parti açısında mücadele etmesi gereken ve yıldırıcı cezaları uygulaması gerekiyor. Gezi zamanında Türkiye'de faizler 4,6 idi ve bu rakam Tanzimat döneminden beri en düşük seviyeydi. Döviz de öyleydi. Gezi olayları, 17-25 Aralık, 7 Haziran 1 Kasım PKK dönemi, 15 Temmuz referandum döneminde her gün dünya gündeminde kirli haberler yapıldı.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALI

Eskiden yabancı yatırımcı geliyordu. Şimdi gelmediği gibi bir de çıkanlar oluyor. Bu ülkede hainliklerin ülkemize bir faydası olmadığını ve hepimizi götürebileceğini görmek lazım. Başkanlık sistemi yeni yeni oturuyor. 5-6 ay sıkıntı olabilir ama 7-8 aydan sonra enflasyonun düşeceğini ve dövizin düşeceğine inanıyorum. Ak Parti'nin de bu konuda gerekli tedbirleri alması gerekir.