Ot Yangını 5 Saatte Söndürüldü

Van'ın Gürpınar ilçesinde çıkan ot yangını itfaiye ekiplerinin 5 saatlik çalışması sonucu söndürüldü.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gürpınar ilçesine bağlı Ongün Mahallesi'nde ot yangını ihbarı alan Büyükşehir Belediyesine bağlı Gürpınar İtfaiye Grup Amirliği ekipleri, olay yerine gitti.

Kuru ot yığınlarının tutuşması ile başlayan ve rüzgarında da etkisiyle hızla yayılan yangın, 3 itfaiye aracı ve 10 personel tarafından 5 saat süren çalışmayla, çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı.

Son zamanlarda artan ot yangınlarına karşı vatandaşlara uyarılarda bulunan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Abdulilah Arvas, vatandaşların daha dikkatli ve duyarlı olmaları gerektiğini belirtti.

Son günlerde yaşanan ot yangınlarına ciddi mesai harcadıklarını kaydeden Abdulilah Arvas, şunları ifade etti:

"Küçükbaş hayvancılığın yaygın olduğu ilimizde kış aylalarında hayvanların besin ihtiyacını karşılamak üzere vatandaşlarımız tarafından biçilen otlar kurutularak yığınlar halinde muhafaza ediliyor. Bu da özellikle ağustos-eylül aylarında çok sayıda ot yangınına sebep oluyor. Çoğunluğu dışarıda yakılan soba, mangal ve çocukların ateşle oynamalarından kaynaklanan bu yangınlara karşı vatandaşların daha dikkatli ve tedbirli davranmaları gerekir. Ot yığınlarının belli mesafeler bırakılmadan yan yana dizilmesi, ev ve ahırların yanına ya da çatısına bırakılması da adeta faciaya davetiye çıkarıyor. Bu konuda mahalle sakinlerimizin biraz daha duyarlı davranmalarını, ot yığınlarını yerleşim yerlerinden uzakta bırakmalarını istiyoruz."

Kaynak: AA