Uluslararası Folklor Festivali'nde Halk Oyunları Gösterisi

Festivalin ikinci gününde konuk ekipler, Cumhuriyet Meydanı'nda gösteri yaptı.

Kepez Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Folklor Festivali'ne katılan folklor ekipleri, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirdikleri halk oyunları gösterileri ile kültür şöleni yaşattı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, festivalin ikinci gününde yurt dışından 16, yurt içinden 14 olmak üzere toplam 30 ekip, yöresel kıyafetleriyle ülkelerine özgü halk oyunlarını sergiledi.

Romanya, Hırvatistan, Rusya, Azerbaycan, Adige Cumhuriyeti, Portekiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Gürcistan, Moldova, Bosna Hersek, Bulgaristan, Özbekistan, Makedonya, Karadağ, Sırbistan ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen folklor ekiplerinin gösterileri, Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran yüzlerce kişiye bir kültür şöleni yaşattı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, folklor konusunda Antalya'da farklı bir heyecan olduğunu belirterek, "Antalya, Yörüklerin, Efelerin ve Zeybeklerin şehri. Antalya'ya da böylesi güzel bir folklor festivalinin yakışacağını düşündük. Festivalimiz yıllar içerisinde büyüdü. Bu yıl dördüncüsünü düzenliyoruz. 16 ülkeden, 30 farklı folklor ekibi ve 900 katılımcı var. Bu festivali, yazın sonunda, sonbaharın başlangıcında, Akdeniz'in en güzel havasının olduğu bu vakitlerde şehre bir renklilik, güzellik ve zenginlik olarak sunuyoruz." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA