Kavak'tan Kısa Kısa

Kavak Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ergin Taş, kurbanlıkların kulak küpelerinin iade edilmesi gerektiğini belirtti.

Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki hayvan sayısının belirlenmesi için kurbanlıkların küpelerinin iade edilmesinin önem taşıdığını söyledi.

Kulak küpelerinin hayvanın kimliği olduğuna dikkati çeken Taş, "Hayvanın nüfus kağıdı, kulağında takılı küpesidir. Eğer kulak küpeleri gelmezse o hayvanın yaşadığı kabul edilir. Kayıtlardan düşülmez. Sağlıklı bir hayvan varlığı verisi oluşturmak, gelecekle ilgili planlar yapmak ve kaçak hayvan kesiminin önüne geçebilmek zorlaşır. Bunun için kulak küpelerin iadesi çok önemlidir." dedi.

- İlçe Malmüdürü Çelik'ten Kaymakam Onay'a ziyaret

Kavak Malmüdürü İsa Çelik, Kaymakam Fahri Onay'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Çelik, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile ilgili yürüttükleri çalışmalar hakkında Onay'a bilgi verdi.

Ziyaret ve verdiği bilgilerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Onay, "Devletimiz vergi borcu olan vatandaşlarımıza yapılandırma ile önemli bir ödeme kolaylığı imkanı getirmiştir. Devlete borcu olan vatandaşlarımızın kendilerine tanınan bu imkanları değerlendirmesi gerekir. Hiç zaman kaybetmeden elektronik ve diğer uygun ortamlarda en kısa zamanda devletimize olan borçlarını yapılandırmaya gitmesi ve taksitlerini zamanında ödemeleri kendilerinin menfaatine olacaktır." ifadelerini kullandı.

- Onay'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Kavak Kaymakamı Fahri Onay, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Onay, mesajında, 1. Dünya Savaşı'nın akabinde, Mondros ve Sevr antlaşmalarıyla kendisine dayatılmaya çalışılan esarete boyun eğmeyen Türk milletinin onurlu ve güçlü biçimde bağımsız yaşama kararlılığıyla tüm cihana örnek tavır sergilediğini vurguladı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla başlayan milli mücadele hareketinin yurt geneline yayıldığını, tek yürek olan Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde elde ettiği başarı neticesinde Cumhuriyetin temelinin atıldığını anlatan Onay, şunları kaydetti:

"Kahraman Türk milleti ve kahraman Türk ordusu, Kurtuluş Savaşı'nda Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk komutasında yedi düvele karşı verdiği şanlı mücadele ile bütün dünyaya kayıtsız şartsız, bağımsızlık ve egemenliğini ilan etmiştir. Haliyle kurtuluş mücadelesi ile tarihe, bütün dünyanın unutamayacağı bir destan yazmıştır.Millet olarak, şanlı tarihimizin dönüm noktalarından olan 30 Ağustos gibi milli ve manevi değere sahip günleri unutmadan ve nesillerimize unutturmadan ilelebet yad etmeliyiz. Millet olarak birlik ve beraberlik içinde kurtarılmış Türkiye Cumhuriyeti, yine birlik ve beraberlik içinde yaşatılacaktır. Başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."

Kaynak: AA