Kist Hidatik Hastalığına Dikkat
Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşlara uyarılarda bulunarak Kurban Bayramı’nda yapılan kesimler sonrası kistli sakatatların, köpek ve diğer etçil hayvanların ulaşamayacağı şekilde bertaraf edilmeleri gerektiğini vurguladı.

Hastalığın bulaşma yollarını anlatan Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Uğur Bilge , "Paraziti taşıyan köpek, çakal, tilki, kurt gibi hayvanların dışkısı ile parazitin yumurtaları etrafa saçılır. Meyve ve sebze gibi yiyecekler bu yumurtalar ile kirlenir. Bu şekilde kirlenmiş yiyeceklerin tüketilmesi nedeniyle hastalık insanlara bulaşabileceğini" ifade etti.
Hastalıktan korunma yollarını anlatan Dr. Bilge, "Kurban Bayramında kestiğiniz hayvanların kistli organlarını köpeklere yedirmeyin, derin bir çukura gömün. Sebze ve meyveleri iyice yıkadıktan sonra tüketin. Köpeklere dokunduktan sonra ellerinizi iyice yıkayın. Kaynağını bilmediğiniz suları içmeyin" şeklinde konuştu.
Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Bilge ayrıca; ildeki hayvan satış pazarlarında ve kurban kesim yerlerinde sağlıklı yaşam araçları ile stand açtıklarını, bu kapsamda hayvan pazarındaki satıcı ve halka yönelik Kist Hidatik hastalığına ait bilinçlendirme broşürleri dağıtıldığını belirtti.
