Iğdır Devlet Hastanesi'nde Çocuk Oyun Parkı

Iğdır'da 2 kardeşin yazılı bir dilekçe vererek oyun parkı isteğine, hastane yönetimi Iğdır Devlet Hastanesi Kadın Doğum Ünitesine park kurarak ve açılış kurdelesini çocuklara kestirerek cevap verdi.



Zehra Ece ve Göktürk Kağan Güneş kardeşler, annelerinin hastanenin kadın doğum ünitesinde yattığı sürede, oynayacak alan bulamayınca hastane yönetimine elleriyle yazdıkları dilekçeyle başvurarak çocuk oyun parkı istedi.

Hastanede çocuk oyun parkı kurduran Başhekim Op Dr. Raşit İlhan, Güneş kardeşlerin yazılı dilekçesini de çerçeveletip park duvarına astırarak, parkın açılış kurdelesini de çocuklara kestirdi.

Açılışta Başhekim Op Dr. Raşit İlhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Polikliniklerinin tam karşısına açılan oyun parkının aileleriyle hastaneye gelen hasta çocukların moral ve motivasyonu yükselteceğine inandıklarını belirtti.

Başhekimi Op. Dr. İlhan, "Çocuklarımız hastanemiz Başhekimliğine yazılı dilekçe sunarak hastane bahçesine oyun parkı isteğinde bulundular. Bizler de bu güzel yavrularımızın isteğini gerçekleştirmek için çalışmaya başladık. Çocuklarımız artık doyasıya oyun oynayacaklar." dedi.

Oyun parkında temizlik ve hijyene de önem verdiklerini belirten İlhan, "Ayrıca oyun parkı içinde çocuklar oynarken yaralanmamaları için bazı önlemeler aldık." diye konuştu.

Dilekçeyi veren miniklerden Zehra Ece Güneş de konuşmasında, "Annelerimiz muayene olduğunda biz sıkılıyorduk, burada boş alanı gördük ve buraya park yapılması için doktor amcalarımızdan istekte bulunduk" dedi.

Yapılan açılışın ardından anneleriyle hastaneye gelen minkler, parkta gönüllerince eğlenerek oyun parkın tadını çıkardılar.

Kaynak: AA