Açık Hava Sinema Keyfine Başkan Ak Da Katıldı

Sıcak yaz gecelerinde aileleri ve dostlarıyla birlikte farklı ve keyifli bir akşam geçirmek isteyenler Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen "Açık Hava Sinemasında" bir araya gelirken, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da onları yalnız bırakmadı.

Kalaba Kent Meydanında Türk sinemasının birbirinden güzel filmlerinin sinemaseverlerle buluşturulduğu açık hava sinema akşamlarının 2. haftasında yönetmenliğini Yavuz Turgul’un üstlendiği “Eşkıya” filmi gösterildi.

Başrollerini Şener Şen, Uğur Yücel, Yeşim Salkım’ın paylaştığı “Eşkıya” filmini Başkan Mustafa Ak da vatandaşlarla birlikte izlerken, unutulmaya yüz tutmuş açık hava sineması geleneği de tekrar canlandırıldı. Patlamış mısır ikramının da yapıldığı sinema akşamında Başkan Ak, belediyeciliğin kurallarından birinin de vatandaşların sosyalleşmesine imkan sağlamak olduğunu belirterek, "Açık hava sineması geçmişte sıkça rastlanan bir eğlenceydi. Ama maalesef gelişen teknolojiyle birlikte bu gelenek de unutulmaya yüz tuttu. Biz de Keçiören Belediyesi olarak artık bir nostalji haline gelen bu geleneği yaşatmak ve genç nesillere tanıtmak amacıyla bu uygulamayı başlattık. Sıcak yaz akşamlarında açık hava sineması ile Keçiörenlilere güzel bir kültürel etkinlik sunarken, o nostaljik atmosferi yaşamalarını arzu ediyor, birlikte hoşça vakit geçirmelerine de imkan sağlıyoruz" dedi.

Açık hava sinemasında 9 Eylül’e kadar her hafta cuma, cumartesi ve pazar günleri akşam saat 21.00’de Keçiörenli’er Türk sinemasının unutulmaz filmlerini izleme imkanı yakalayacak. Yazlık sinemada bu hafta Kaç Para Kaç ve Dondurmam Gaymak filmleri gösterilecek.
Kaynak: İHA