Hakkari'de Terfi Töreni

Hakkari Emniyet Müdürlüğü'nde terfi eden yedi polise rütbeleri törenle teslim edildi.

Valiliğin konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, terfi eden emniyet mensuplarını tebrik ederek, emniyet mensuplarının zor bir bölgede görev yaptıklarını söyledi.

Hem terörle hem de asayişi bozan konularla mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini ifade eden Toprak, "Esnafa zorla kepenk kapattırıldığı, vatandaşların baskı altında olduğu, vergilendirildiği, canlarından emin olmadıkları bir kent halinden bugün gece saatlerine kadar vatandaşlarımızın aileleriyle beraber sokaklarda gezdiği yol üzerindeki küçük oturaklarda oturduğu, çay içtiği, dondurmalarını yediği yeni iş yerlerini kafeteryaların çok hızlı bir şeklide açılışının arttığı, piknik alanlarının dolup taştığı, dere kenarında tüm ailelerin piknik yaptığı ve dağlarında kampların düzenlendiği günlere çok şükür geldik." dedi.

Mücadelenin tamamlanmadığını, çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Toprak, "Kaçakçılıkla mücadele, hatta trafik hizmetleri dahi bunların hepsi vatandaşlarımızın huzurunun temini, can güvenliklerinin sağlanması için yerine getirilen çok önemli hizmetlerdir. Arkadaşlarımız hiçbir mesai gözetmeksizin 24 saat esasına dayalı olarak verilen bütün görevleri hiçbir yılgınlık, bezginlik ve kendisine yük verildiğini düşünmeden yerine getiriyor. Polislik mesleği zaten böyle bir meslektir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından terfi eden personele rütbeleri takıldı.

Törene, Vali yardımcıları Mehmet Nurullah Karaman Bekir Abacı, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ve polisler katıldı.

Kaynak: AA