Çay Mahallesine Dev Pazar Yeri
Bayraklı Belediyesi’nin Çay Mahallesinde bulunan Jandarma Komando Çavuş Hakan Şakar Pazar Yeri için önceki günlerde kura çekimi yapıldı. Esnaf hafta sonu ilk kez kendi yerlerinde pazara çıktı. 302 pazarcının yer aldığı modern pazar yerinde 584 tezgah bulunuyor.

Pazar yeri, bodrum, zemin ve 1. kat olmak üzere 3 katlı olarak inşa edildi. 2 bin 407 metrekare bodrum kat, 2 bin 368 metrekare zemin kat ve 2 bin 368 metrekare 1. kat olmak üzere toplamda 7 bin 143 metrekarelik pazar yerinde 2 adet 10 kişilik asansör, yürüyen bant, 3 engelli, 2 adet bay, 2 adet bayan tuvaleti, zabıta odası, tartı kontrol odası ve çay ocağı bulunuyor.
“Bayraklı’ya hayırlı olsun”
Bayraklı’da pazar yerlerinin sokak aralarından kurtulup daha modern, daha çağdaş yapılara dönüşmesi için çalıştıklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Çay Mahallesinde inşa ettiğimiz pazar yerine şehidimiz Jandarma Komando Çavuş Hakan Şakar ismini vermiştik ve geçtiğimiz günlerde de bu pazar yeri için esnafımız kuralarını çekti. Pazar günü de ilk kez kendi yerlerinde satışa başladı.
Herkese hayırlı işler diliyorum. İlçemize hayırlı olsun” dedi.
