Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mevlit okutuldu, şehitlikler ziyaret edildi.

Ulu Cami’de kılınan öğle namazı sonrası şehitler için Mevlid-i Şerif okutuldu, daha sonra ilçe protokolü şehir mezarlığındaki şehitliği ziyaret etti.

Programa Kızılören Kaymakamı ve Sandıklı Kaymakam Vekili Adem Can, Belediye Başkanı Mustafa Çöl, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Çakır, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Mahmut Saylık ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan ilçede sokaklar 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Türk bayraklarıyla donatıldı.

- Çocuk, cami buluşması etkinliği

Sandıklı İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlileri tarafından Çocuk, Cami Buluşması Etkinliği çerçevesinde öğrencilere seminer verildi.

Kadıoğlu Caminde düzenlenen etkinlikte, vaiz Hacer Genç tarafından Miralay Reşatbey İlkokulu Yaz Kur’an kursu öğrencilerine aile ve din konusunda bilgiler verildi.

Seminer sonunda çocuklar, Kur'an-ı Kerim ve ilahi okudu.

- Kızılören'de toplu açılış töreni

Kızılören ilçesinde toplu açılış ve temel atma töreni yapıldı.

Kızılören Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende, ilçeye yeni yapılan güneş enerji santrali, spor salonu, millet kıraathanesi, halı saha, Ekinova ile Gülyazı köylerindeki çok amaçlı salon ve köy fırınlarının açılışı yapıldı ve Gövez suyu projesinin temeli atıldı.

Programa, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Kızılören Kaymakamı Adem Can, Belediye Başkanı Ali Erol ve çok sayıda vatandaş katıldı.

-Dinar'da badem festivali

Dinar ilçesine başlı Yeşilçat köyünde badem festivali düzenledi

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen festivalde, konser ve yarışma etkinlikleri yapıldı.

Festivale, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA