Malatya'da '15 Temmuz Anı Defteri' Açıldı

Malatya Valiliği tarafından "15 Temmuz Anı Defteri"nin açılış programı yapıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Valisi Ali Kaban, Soykan Meydanı'nda "15 Temmuz Anı Defteri"nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın ardından anı defterine yazı yazan Kaban, şu ifadeleri kullandı:

"Aziz Türk milletinin hafızasında kara bir leke olarak yer edinen 15 Temmuz 2016 günü Türk Silahlı Kuvvetlerimize sirayet etmiş bulunan bir grup FETÖ/PDY terör örgütü mensubu tarafından Sayın Cumhurbaşkanımızı, milli irademizi ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin geleceğini hedef alan menfur bir darbe teşebbüsü gerçekleştirildi. Bu teşebbüs dahilinde milli egemenliğimizi simgeleyen Türkiye Büyük Millet Meclisi başta olmak üzere çeşitli kamu hizmet binaları uçak ve helikopterlerle bombalanmış, işgale yeltenilmiş, bu menfur girişime karşı çıkmak amacıyla meydanlara yürüyen aziz vatandaşlarımızın üzerine tanklar yürütülmüş, ateş açılmıştır. Milli iradeye yönelik bu menfur girişim kadın, erkek, genç, yaşlı demeden bedenini tanklara, bombalara, kurşunlara siper eden, vatan, millet, bayrak ve devlet sevdalısı yüce Türk milletinin onurlu duruşu karşısında hezimete uğramış, tarihi şan ve şeref destanlarıyla dolu olan milletimiz bu vakur mücadelesiyle tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Zerrece şüphemiz yoktur ki Türk milleti bu hain teşebbüsü planlayanları ve figüranlarını asla affetmeyecek, her zamanki sadakat, samimiyet ve cesaretiyle milli mukaddesatına daha da sıkı sarılacaktır."

Programa 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz Anı Defteri'ni imzalayan Kaban, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitmek üzere yola çıkacak şehit ve gazi yakınlarını uğurladı.

Kaynak: AA