Kadın Girişimciler Ödüllerini Aldılar
BİLECİK – Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmettin Yoldaş, Bilecikli 50 kadın girişimcinin ödüllendirildiği belirtti.

Söz konusu eğitimlere Kocaeli’de 93 kadın çiftçi, Çanakkale’de 123 kadın çiftçi, Bilecik’te 68 kadın çiftçi, Edirne’de 39 kadın çiftçi ve
İstanbul’da 23 kadın çiftçi katılarak projeler hazırladı” dedi.
“50 kadın girişimci ödüllendirildi”
Yoldaş, açıklamasının devamında, 50 kadın girişimcinin ödüllendirildiğini ifade ederek, “ Programda toplamda 50 kadına kendi illerindeki müdürleri tarafından başarı sertifikaları ve plaketleri verilirken, her ilde bağımsız beş kişilik jüri tarafından özgünlük, ekonomik getirisi, bölge istihdamına katkısı, proje tasarımı, sürdürülebilirliği, bütçe tutarlılığı kriterlerine göre değerlendirilerek belirlenen her ilin ilk üçe giren projeleri açıklandı. Öte yandan Türkiye finalinde yarışmak üzere dereceye giren projelerimiz ise Bakanlığa gönderilecek” dedi.
Ayrıca Bilecik’te ilk 3’e girenler ise, Kübra Uygun “Ateşin Büyüsü” projesi ile il birincisi, Hatice Merve Gezen “Kestane Kabağı Paketleme Tesisi” projesi ile il ikincisi, Dilek Avcılar “Türk Usulü Keçiden Mozzarellaya” şeklinde oluştu.
