İYİ Parti'nin Ordu Mitingi

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener: 'Allah nasip etsin cumhurbaşkanı seçildiğimde ilk açıklayacağım şey fındık fiyatıdır. Allah'ın izniyle 15 lira olacaktır'

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, "Allah nasip etsin cumhurbaşkanı seçildiğimde ilk açıklayacağım şey fındık fiyatıdır. Allah'ın izniyle 15 lira olacaktır." dedi.

Akşener, partisince Altınordu ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, buraya gelirken kimle rast geldiyse "fındık için konuş" dediğini belirterek, "Elbette fındık için konuşacağız. Fındık önemli." diye konuştu.

Alandan kendisine çok sayıda tülbent verilmesi üzerine Akşener, fındık öncesinde tülbent konusunda söyleyecekleri olduğunu aktararak, "Her gittiğim yerde artarak gördüğünüz tülbentler bana veriliyor. Sebebi şudur, biz kadınlar bir tülbent devrimi yapıyoruz. Sandıktan çıktılar, hayallerimiz, umutlarımız var içerisinde. Evlatlarımıza duyduğumuz sevgi, aileye adamışlığımız var içerisinde. Tülbent aynı zamanda Anadolu'nun bir köşesinden diğer köşesine birliğin, beraberliğin kardeşliğin sembolüdür." ifadelerini kullandı.

Bir tülbentleri, bir de nüfus cüzdanları olduğunu dile getiren Akşener, nüfus cüzdanını göstererek, şöyle konuştu:

"Bir devletin üç tane kağıdı var. Biri nüfus cüzdanı, kimliğimiz. İşte bu nüfus cüzdanı. Bunu ortaya koyduğumuz zaman, bunu çıkardığımız zaman Allah şahittir söz veriyorum, ağa da bu olacak, paşa da bu olacak, reis de bu olacak. 81 milyon bu ülkenin her bir metrekaresinin sahibi olacak. Devletlerin özelliği de budur. Biri nüfus kağıdı, diğeri para, bir diğeri tapu."

Akşener, bölgenin önemli ürünü fındığa da değinerek, "Allah nasip etsin cumhurbaşkanı seçildiğimde ilk açıklayacağım şey fındık fiyatıdır. Allah'ın izniyle 15 lira olacaktır. Fındıktan bahsetmemiz lazım. Fındık bu bölgenin, Karadeniz'in en stratejik ürünüdür." diye konuştu.

FİSKOBİRLİK'in varlık fonuna devredildiğini anlatan Akşener, şunları kaydetti:

"FİSKOBİRLİK'i yeniden tanzim etmedikçe ve devletin fiyat belirlemek için fındığa destek olması, dünya fiyatını belirlemek için eğer fındığa destek vermesini sağlayamadığımız takdirde fındık mezara gömülür. Bunu engelleyeceğiz. FİSKOBİRLİK yeniden asıl görevine dönecek, varlık fonu içinden çıkarılacak ve fiyat belirleyen, bunun pazarlamasını, satışını yapan şirket millileşecek."
Kaynak: AA