Emet Halkı İftar Programında Meydanlara Sığmadı

Kütahya’nın Emet Belediyesi’nin geleneksel toplu iftar programı Emet 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Emet Halkı İftar Programında Meydanlara Sığmadı
Yaklaşık 3 bin 500 kişi Emet 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nı doldururken, Belediye Başkanı Mustafa Koca’nın ev sahipliğindeki geleneksel toplu iftar programına Kaymakam Hasan Çiçek, Emniyet Müdürü Gökhan Yıldırım, siyasi parti başkan ve temsilcileri, daire müdürleri, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Mustafa Koca, İftar öncesi meydana toplanan halka 10 yıldır belediye tarafından yapılan icraatları anlattı.

Toplu iftar programında çocuklar alana kurulan oyun parkurlarında gönüllerince eğlendiler. Tiyatro oyuncusu Muhammet Emin Kutlu’nun şiirleri ve düzenlenen çeşitli yarışmalarla devam eden programda çocuklara hediye dağıtıldı.

Programda, İlahi sanatçısı Abdulkadir Uzun iftar yemeğine katılan vatandaşlara birbirinden güzel ilahiler söyledi.



Belediye Başkanı Mustafa Koca, yaptığı açıklamada, ’’Ramazan Ayı, her şeyden önce birlik, beraberlik ve kardeşlik ayı. Çünkü iftar birlik beraberliğin kaynaşma yeridir. Biz birlik ve beraberliğimizi oluşturmak için geleneksel hala getirdiğimiz, Emet Belediyesi iftar programının bu yıl 10. sunu düzenledik. Allah’a şükürler olsun bugün 3 binin üzerinde vatandaşımız çoluk çocuk buraya geldiler ve birlik beraberlik mesajı buradan verdik. Bu mesajı ülkemiz adına düşmana verdik daha doğrusu. Biz şunu biliyoruz. Birlik ve baraberlik içinde olduğumuz sürece hiç kimse bize bir şey yapamaz. Bizim bu topraklardan, bu güzel vatandan başka yaşayacak yerimiz yok’’ dedi.

İftara katılan vatandaşlar, Belediye Başkanı Mustafa Koca’ya teşekkür etti ve bu geleneğin her yıl devam ettirilmesini istediler. (YD-EFE)
Kaynak: İHA