Macaristan'da Türkler İftar Yemeğinde Buluştu

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de yaşayan STK’lar ve Türk vatandaşları, 18 yıldan bu yana hizmet veren Macar-Türk Ticaret Odası’nın (Turkcham) iftar yemeğinde buluştu.

Macaristan'da Türkler İftar Yemeğinde Buluştu
Macar-Türk Ticaret Odası tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de iftar yemeği organizasyonu düzenlendi.

Budapeşte’de yaşayan sivil toplum kuruluşları ve Türk vatandaşları The Aquincum Otel’de verilen iftar yemeğinde bir araya geldi. İftar yemeğine, Türkiye Cumhuriyeti Macaristan Büyükelçi Ahmet Akif Oktay, Macaristan’ın eski Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Janos Hovari, KKTC Macaristan Temsilcisi Büyükelçi Selda Çimen, Ticaret Müşaviri Ayşe Başak Akyol ve Türk Hava Yolları Macaristan Müdürü Akın Çarkçı, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yakup Gül, Dinişleri Ataşesi Hüseyin Ersoy, Türk-Macar İslam ve Kültür Derneği, Turkcham yönetim kurulu üyeleri olmak üzere yaklaşık 35 kişi katıldı.

İftar vaktinin girmesiyle birlikte Hüseyin Ersoy’un akşam ezanını okumasıyla iftar açıldı. İftar öncesi Büyükelçi Ahmet Akif Oktay yaptığı konuşmada, iftar yemeği düzenleyen Macar-Türk Ticaret Odası Başkanı Suat Karakuş ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Büyükelçi Oktay, son dönemlerde Türkiye’nin ekonomisine büyük bir saldırı olduğunu, ancak Türkiye’nin ekonomisinin çok güçlü olduğunu ve dış mihrapların başarılı olamayacağını söyledi.



Suat Karakuş da İHA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl düzenledikleri iftar yemeğini bu yıl da düzenledikleri için çok mutlu olduklarını, kalabalık bir davetli topluluğunu ağırlamaktan gurur duyduklarını, şimdiden İslam aleminin Ramazan bayramını tebrik ettiğini söyledi.

Kaynak: İHA