Altınordu'da Sıfır Atık Projesi

Altınordu Belediyesince Sıfır Atık Projesi'ne destek olunmaya devam edildiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan proje kapsamında şehrin muhtelif yerlerine ve okullara atık toplama üniteleri yerleştirildiği ve eğitim çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, Belediye Başkanı Engin Tekintaş'ın, belediye personeline yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldığı ifade edildi. Açıklamada görüşüne yer verilen Tekintaş, projeyi önemsediklerini ve projeyle hem ekonomik katkı sağlandığını, hem de çevrenin korunduğunu aktardı.

Projenin Türkiye'de yaygınlaştığına işaret eden Tekintaş, şunları kaydetti:

"Altınordu Belediyesi olarak bu sorumluluğu bizler de ilk günden itibaren hissettik ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kendi belediye hizmet binamız içerisine geri dönüşüm kutularını yerleştirdik. Kesinlikle ambalaj ürünlerinin ya da geri dönüşüm ürünlerinin tekrar ekonomiye kazandırılması mücadelesi sürdürülecek. Eğitimlerimize ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şehrin muhtelif yerlerine bu toplama kutularını yerleştirmeye devam ediyoruz. Bu hassasiyetle yapacağımız çalışmalarla hem geri dönüşümle ekonomiye katkı sağlayacağız, hem de çevremizi koruyacağız."

Kaynak: AA