Trabzon'da İmar Çalışmaları

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Biliyoruz ki imar demek sağlıklı kentler demektir, yeşil alan demektir, geniş yollar demektir. Bu nedenle imar çalışmalarına özel önem veriyoruz." dedi.

Peyzaj Mimarları Odası Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ile Sera Gölü Tesisleri'nde bir araya gelen Gümrükçüoğlu, imar planı çalışmalarına özel önem verdiklerini söyledi.

Gümrükçüoğlu, peyzaj mimarlığının kentler için önemine dikkat çekerek, Trabzon'a çok ciddi sosyal alanlar kazandırdıklarını ve bu kapsamda çalışmaları ivedilikle sürdürdüklerini kaydetti.

Trabzon Botanik hakkında da değerlendirmede bulunan Gümrükçüoğlu, Trabzon Botanik'in tamamlanma aşamasına geldiğini, Karadeniz'in en güzel sosyal yaşam alanını Trabzon'a kazandırıyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Gümrükçüoğlu, Trabzon'da sürdürdükleri imar düzenlemeleri hakkında da bilgilendirmede bulunarak, "İmar planları yönünden şehrimiz ile aynı dönemde Büyükşehir statüsüne kavuşan illerin çok önündeyiz. Çünkü biliyoruz ki imar demek sağlıklı kentler demektir, yeşil alan demektir, geniş yollar demektir. Bu nedenle imar çalışmalarına özel önem veriyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: AA