Kırşehir'de Ulaşım Çalışmaları

Kırşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, Çiçekdağı ilçesi ile Küçükteflek köyü arasındaki ulaşımı sağlayan 5 kilometrelik yolun asfaltlandığını bildirdi.

Aydoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Kırşehir İl Özel İdaresi ekiplerinin karayollarında ulaşımda kaliteyi ve konforu arttırmak için yol yapım çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirtti.

2018 yılı yatırım programında bulunan karayolu düzenlemesi ve yapım işlerinin devam ettiğini vurgulayan Aydoğan, şunları kaydetti:

"Çiçekdağı ilçesi ile Küçükteflek köyü arasında ulaşımı sağlayan 5 kilometrelik yolun, yol genişletmesi standartları yükseltildi. Karayolunda yarma, dolgu, büz geçişi kısımlarının işlemleri yapıldı. Alt temel taş ve sert zemin serimi gerçekleştirilerek, üzerine bütümlü sıcak karışım tabakası yapılarak karayolu çalışması tamamlandı. Yapımı tamamlanan yolun 2 kilometrelik kısmı Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES), 3 kilometrelik kısmı ise İl Özel İdaremiz tarafından finanse edilerek yapılmıştır. Bu iş kapsamında 14 bin 500 ton temel malzeme, 100 metre büz yapı malzemesi, 7 bin 300 ton sıcak asfalt, kazı ve dolgu malzemeleri kullanılarak, yolun güzergahı en iyi seviyeye gelecek şekilde tamamlanmıştır."

Kaynak: AA