'Anadolu Ajansının Hedef Alınmasını Kınıyoruz'

UMED Başkanı Aslan Değirmenci:'Seçimlere gölge düşürmek, gerçeği perdelemek, sonuçları tartışılır hale getirmek için bazı siyasilerin, manipülasyona sarılarak özgür, güvenilir, tarafsız, etik ve hızlı habercilikle sadece Türkiye'nin değil dünyanın itibarlı haber kaynağı haline gelen Anadolu Ajansını hedef almasını kınıyoruz'.

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Başkanı Aslan Değirmenci, "Seçimlere gölge düşürmek, gerçeği perdelemek, sonuçları tartışılır hale getirmek için bazı siyasilerin, manipülasyona sarılarak özgür, güvenilir, tarafsız, etik ve hızlı habercilikle sadece Türkiye'nin değil dünyanın itibarlı haber kaynağı haline gelen Anadolu Ajansını hedef almasını kınıyoruz." ifadesini kullandı.

Değirmenci, yaptığı yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilli Genel Seçimi sonuçlarını tartışılır kılmak, devleti ve hükümetin meşruluğunu tartışılır hale getirmek için dezenformasyona başvurulmasını sadece acziyet değil, kaosa zemin hazırlamak için sahnelenen bir tiyatro olarak görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Değirmenci, seçimlerin üzerinden 5 gün geçmesine karşın, CHP'nin AA'dan özür dilemediğini ifade ederek, seçimlere gölge düşürmek, gerçeği perdelemek, sonuçları tartışılır hale getirmek için bazı siyasilerin, manipülasyona sarılarak, özgür, güvenilir, tarafsız, etik ve hızlı habercilikle sadece Türkiye'nin değil dünyanın itibarlı haber kaynağı haline gelen Anadolu Ajansını hedef almasını kınadıklarını kaydetti.

Seçim sonuçlarını hızlı ve doğru şekilde dünyaya duyuran AA'nın oyunu bozduğunu belirten Değirmenci, geniş halk kitlelerinin beyinlerinde yalanlarla şüphe tohumları oluşturmaya çalışan siyasileri özür dilemeye davet ettiklerini bildirdi.

- "Hakkın teslim edilmesini bekledik"

Politikanın öz eleştiriyle değer kazanabileceğini ifade eden Değirmenci, şunları kaydetti:

"Biz bu değeri yani CHP'den öz eleştiri yapmasını, en azından 'Tamam, yanıldık' diyerek bir hakkın teslim edilmesini bekledik. Ancak CHP'nin bu değere sarılmak, özür dilemek yerine halen hile ve aldatma yöntemlerine başvurarak kara propagandaya sarıldığını görüyoruz. İnsanları şüpheye sevk eden, kaygılı, mutsuz ve bilgi kirliliğiyle zihni karışıklığa yol açan bu anlayışı, sandıktan çıkan sonuçtan ders almaya, milletin tercihine saygı duymaya ve iftira, çarpıtma, entrika ile özelde AA'yı, genelde gazetecileri hedef almaktan vazgeçip özür dilemeye davet ediyoruz.

Ulusal sınırların ötesine taşıp dünya arenasında boy gösteren, küresel yalanlarla bellekleri silinen ve gelecekten beklentisi kalmayan toplumlara gerçekleri sunarak kıpırdanmalarını sağlayan, umut aşılayan Anadolu Ajansına destek olmak yerine önüne set kurmayı ülkemize ve mazlumlara yapılan bir ihanet olarak gördüğümüzün de tüm kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz."
Kaynak: AA