'4. Beylikdüzü Klasik' 16 Temmuz'da Başlayacak

Beylikdüzü Yaşam Vadisi'nde gerçekleştirilecek olan program, Tanini Trio'nun 'İstanbul Gibi' adlı konseri ile başlayacak.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan "Beylikdüzü Klasik", 16 Temmuz-21 Temmuz tarihleri arasında müzikseverlerle buluşacak.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, Beylikdüzü Yaşam Vadisi'nde gerçekleştirilecek program, Tanini Trio'nun "İstanbul Gibi" adlı konseri ile başlayacak.

Müzisyen Tahir Aydoğdu, Bilgin Canaz ve Burçin Büke'den oluşan Tanini Trio'ya, Seran Bilgi eşlik edecek.

Program kapsamında 18 Temmuz'da klasik müziğin önemli bir dalı olan lied/şarkı repertuarının temsilcilerinden İstanbulied ikilisi "Bir Şarkıdır İstanbul" başlıklı konserde sahne alacak.

Aynı zamanda genç besteci Tolga Taviş tarafından Beylikdüzü Belediyesi için bestelenen dört İstanbul şarkısı da ilk defa "Beylikdüzü Klasik" programında seslendirilecek. Bu şarkılara ilginç İstanbul hikayeleri anlatımıyla yazar Sunay Akın eşlik edecek.

Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası da, "Küçük Bir Gece Müziği" konseri ile 19 Temmuz'da dinleyicilere klasik repertuardan örnekler sunacak.

Program, 21 Temmuz akşamı "İstanbul'u Dinliyorum" adlı gala konseri ile sona erecek.

Besteci ve şef Oğuzhan Balcı'nın yönetimini üstlendiği Orkestra İstanbul'un konserine Dilek Türkan ve İzmir Opera Balesi sanatçısı Bas Tevfik Rodos'un solist olarak katılacak.
Kaynak: AA