Vali Güvençer'den Beydere'de İnceleme
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Beydere Tohum Sertifikasyon Test Müdürü Mustafa Deniz’e ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Tohum Sertifikasyon Test Müdürü Mustafa Deniz, toplam bin 500 dekar alana sahip kurumun 600 dekarının kampüs, 900 dekarının üretim alanı olduğunu ve 54 çalışanı bulunduğunu belirtti.
Deniz, “900 dekarlık üretim alanının 600 dekarında mısır, 80 dekarında yonca, 30 dekarlık meyve bahçesinde erik, şeftali, kiraz, zeytin ve incir gibi meyveler yetiştiriliyor. Deneme alanlarında ıspanak, yonca, ayçiçeği, pamuk, mısır, marul, kavun, karpuz ve sebze denemeleri yapıyoruz. Deneme alanlarında, farklılık, yeknesaklık ve durulmuşluk denemeleri yapılıyor. Tarımsal değerleri ölçme denemeleri, toz kontrol denemelerimiz bulunuyor” diye konuştu.
Vali Güvençer, kurumun yaptığı çalışmaların Türk tarımı için önemine değinerek Müdür Deniz ve ekibine başarılar diledi.
